Перерва для харчування

Версія для друкуВерсія для друку

Перерва для харчування

Відповідно до статті 66 КЗпП працівникам надається перерва для відпочинку і харчування тривалістю не більше 2 год., але не менше 30 хв. Перерва не включається в робочий час. Перерва для відпочинку і харчування повинна надаватися, як правило, через 4 год. після початку роботи.

Час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Працівники використовують час перерви на свій розсуд. На цей час вони можуть відлучатися з місця роботи.

На тих роботах, де через умови виробництва перерву встановити не можна, працівникові повинна бути надана можливість приймати їжу протягом робочого часу. Перелік таких робіт, порядок і місце приймання їжі встановлюються власником або уповноваженим ним органом за погодженням з виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником) підприємства, установи, організації.

Отже, якщо за умовами праці працівник має бути постійно присутній на робочому місці, перерва для відпочинку і харчування не встановлюється. Такому працівникові потрібно надати можливість приймати їжу протягом робочого часу.

 

 

Головний державний інспектор

Управління Держпраці у

Полтавській області                                                                          В.Ковтун         

 

 

Наверх ↑